Župan sprejel judoista Adriana Gomboca

torek, 12. November 2013

Župan Anton Štihec je danes v svojem uradu sprejel judoista Adriana Gomboca iz Rakičana, ki je na minulem 18. mladinskem svetovnem prvenstvu v judu, ki je potekalo v Ljubljani, dosegel odlično tretje mesto.

Osemnajstletni Adrian Gomboc, ki sicer trenira v celjskem judu klubu "Z'dežele" Sankaku je že v mladih letih kazal resnost in zavzetost v tem športu, kar pričajo številni odlični rezultati na državnih in evropskih prvenstvih. Med drugim je leta 2011  dosegel drugo mesto na olimpijadi mladih v Turčiji. Je perspektiven član državne članske judo reprezentance.

Adriana je na sprejemu spremljala mama, ki je povedala, da je izredno ponosna na svojega sina in ga zelo podpira, pa tudi pogreša, saj Adrian med tednom živi v Celju.  Glede na to, da Adrian v svojem klubu s trenerjem Marjanom Fabjanom trenira vsak dan že ob 6. uri zjutraj, obiskuje v Celju tudi gimnazijo. Poleg mame se je sprejema pri županu udeležil tudi mestni svetnik Zoran Kos, ki je dolga leta treniral judo in Adrianu pomaga pri razvoju njegove športne poti.  Dejal je, da sicer obžaluje, da Adrian ne trenira v domačem klubu, vendar ga podpira, da lahko trenira skupaj in z najboljšimi.

Čestitkam se je pridružil tudi predsednik krajevne skupnosti Rakičan Silvo Jakob, ki je prav tako izrazil obžalovanje, da Adrian ni ostal doma, vendar se zaveda, da mora vsak, ki sledi svoji viziji in ciljem za to tudi nekaj žrtvovati.

Župan je  Adriana povprašal po njegovih željah.  "Medalja na olimpijskih igrah," je bil Adrianov odgovor.