Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Župan Štihec prejel spominsko medaljo češkega zunanjega ministrstva

sreda, 25. September 2013

Župan Štihec je danes iz rok veleposlanika Češke Republike Petra Voznice prejel spominsko medaljo češkega ministrstva za zunanje zadeve. Na pobudo češkega veleposlanika je  župan odlikovanje prejel za odlično sodelovanje z veleposlaništvom ter osebni prispevek pri ohranjanju  prijateljstva Mestne občine Murska Sobota s pobratenim mestom Turnov na Češkem.

Veleposlanik Voznica je Mursko Soboto ob tej priložnosti obiskal tretjič ter pohvalil prizadevanje župana in celotne lokalne skupnosti za smele načrte za razvoj občine. Sam je obljubil pomoč pri vzpostavljanju povezav s češkimi podjetji, ki bi bila pripravljena vlagati v našo regijo.  Menil je, da ima le-ta zaradi svoje odlične geostrateške lege velike možnosti za razvoj na različnih področjih, zato si želi, da bi za uresničitev načrtov našli primerne strateške partnerje.

Župan se je visokemu gostu zahvalil za priznanje in zaupanje, ki mu je bilo s tem izkazano.  Veleposlaniku je dejal, da je priznanje hkrati obveza, da se prijateljstvo s češkim mestom Turnov, s katerim je Mestna občina Murska Sobota leta 2005 podpisala sporazum o partnerstvu, nadaljuje in okrepi. Veleposlaniku Voznici, ki se je s tem obiskom tudi poslovil, saj zaključuje svoje službovanje v Sloveniji, je župan Štihec zaželel vse dobro na njegovi nadaljnji poti.