Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Šestnajst šolarjev na 47. mednarodne igre šolarjev v Kanado

torek, 13. Avgust 2013

47. Mednarodne letne igre šolarjev, na katerih bo sodelovalo okrog 2000 mladih iz več kot 80 mest, bodo letos potekale v času od 14. – 19. avgusta v mestu Windsor v Kanadi. Mestno občino Murska Sobota bo zastopalo šestnajst učenk in učencev v starosti od 12 do 15 let.

Športna tekmovanja bodo potekala v naslednjih panogah: atletika, gimnastika, nogomet, basseball, košarka, odbojka, tenis in plavanje.  Atletika je obvezna športna panoga, naši šolarji se bodo poleg tega še pomerili v košarki in sicer deklice, saj  še nikoli niso sodelovale na mednarodnih igrah šolarjev ter zaradi uspehov v šolskem letu 2012 / 2013.

Mesto občino Murska Sobota bodo zastopali naslednje tekmovalke in tekmovalci :

Atletika / člani AK Panvita Murska Sobota, trenerja Tiberij Lebar in Polonca Horvat

 1. Marko Horvat, Murska Sobota – 100 m
 2. Luka Žerjav, Murska Sobota – 100m
 3. Žan Kavaš, občina Odranci – 1800 m
 4. Alen Forjanič, Murska Sobota -  1500 m
 5. Miša Horvat, občina Odranci - daljina
 6. Anja Zadravec, občina Grad -100 m
 7. Saša Maučec, občina Beltinci - 800 m
 8. Sabina Kopun, občina Veržej – 100 m

Košarka,  deklice / članice ŽKK Pomurje Murska Sobota, trenerka Simona Kuzma

 1. Teja Cvijanović
 2. Tina Cvijanovič
 3. Tjaša Poredoš
 4. Tara Tratnjek
 5. Ajda Pejčić 
 6. Melani Dolgov
 7. Nina Domjan
 8. Anja Zamuda / občina Radenci

Poleg tekmovalcev se bosta letošnjih iger udeležila tudi predsednik Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar kot vodja ekipe ter župan Anton Štihec kot predstavnik občine, ki se bo v času iger udeležil tudi generalne skupščine, ki bo potekala 15. avgusta.

Finančna sredstva za udeležbo na igrah je za šolarje iz Mestne občine Murska Sobota v celoti zagotovila Mestna občina Murska Sobota, za šolarje iz ostalih  občin pa 50% Mestna občina Muska Sobota, ostalo pa matične občine, sponzorji in starši. Za nekatere svoje člane je sredstva prispeval tudi AK Panvita. Skupno bo Mestna občina Murska Sobota za udeležbo na igrah namenila 20.640,00 EUR.

»Murska Sobota je do sedaj največkrat organizirala te igre in sicer v letih 1974, 1976 in 1983, zaradi česar nas v tem združenju zelo cenijo. Te igre so prerasle v prave olimpijske igre šolarjev kjer sodelujejo športniki in športnice iz celega sveta. Naši športniki so na teh igrah  zelo uspešni. Skoraj vedno prinesejo tudi kakšno medaljo, hkrati pa nas kot občino vsakič tudi promovirajo, zato smo jim pripravljeni zagotoviti potrebna finančna sredstva. To je obenem tudi izredno lepa izkušnja za naše športnike, hkrati pa nagrada za njihov trud”, je povedal župan. Izpostavil je, da je osnovni cilj iger druženje in prijateljevanje mladih športnikov iz različnih delov sveta.

Predsednik AK Panvita BojanHorvat in podpredsednik ŽKK Pomurje Simon Toplak sta se zahvalila županu za pomoč in možnost, da se mladi udeležijo takšnih iger, ki si jih sicer sami klubi nikakor ne bi mogli privoščiti, ter za priložnost, ki jo s tem dobijo mladi športniki.

Na koncu tiskovne sta župan Anton Štihec ter predsednik Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar šolarjem podelila enotne trenirke, polo majice ter nahrbtnike z napisom ter grbom Mestne občine Murska Sobota in napisom Slovenije.