Čudovito in sproščeno dogajanje v mestu

ponedeljek, 16. Avgust 2021

S prvim vikendom v juliju se je začelo koncertno dogajanje na Trgu kulture in za Hranilnico prekmurskih dobrot.

V sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je Mestna občina Murska Sobota z veseljem pripravila letošnji program poletnih prireditev. »Prazne ulice, zaprte kulturne ustanove, zaprti gostinski lokali, prepoved druženja ter drugi ukrepi so nas namreč zelo osamili in težko smo pričakovali, da se življenje spet vrne v stare tirnice. Zato uživajte v programu Soboškega poletja, Skritega dvorišča in Knjižnice pod zvezdami na Skritem dvorišču. Naj bo to poletje zdravo in sproščeno,« je povedal župan dr. Aleksander Jevšek.

SOBOŠKO POLETJE

Program je tudi letos bogat in vabi, da vikende preživimo pod zvezdami. Julija ob 21. uri in avgusta ob 20. uri ob petkih na Trg kulture vabi kar osem koncertov. Prvi vikend je niz koncertov odprla skupina Romano Glauso s svojo avtorsko glasbo, 9. julija so program nadaljevali izvajalci zasedbe Rudolf Gas & The Family. 16. julija je bila na odru skupina Marko banda. Lani je praznovala tridesetletnico delovanja in pripravila novo zgoščenko »Tresti«, ki so jo predstavili na koncertu Soboškega poletja, ki je tokrat potekal tudi v počastitev praznika Mestne občine Murska Sobota. 23. julija so na svoj račun prišli mladi, saj je na Trg kulture prišla skupina Joker Out, ki nase opozarja z inovativno in udarno glasbo ter estetsko prefinjenimi videospoti. Julijske večere bodo zaključile Dinamitke: Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec in Damjana Golavšek.

Glasbena mladina

Glasbena mladina Slovenije poletne glasbene tabore pripravlja že od leta 1976. Od leta 2013 tabor poteka v Murski Soboti, in sicer ga pripravljajo v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Glasbeno šolo Murska Sobota. Na taboru se izpopolnjujejo mladi harmonikarji, skladatelji, violinisti, komorne skupine, pevci in mladi glasbeni pisci. Koncerta udeležencev mednarodnega poletnega glasbenega tabora sta bila 12. julija na grajskem dvorišču in 13. julija v glasbeni šoli.

OTROCI SE ZABAVAJO

Sobotni dopoldan je rezerviran za otroški živžav na Trgu kulture. V juliju so najmlajši uživali v štirih predstavah, nove sledijo do 21. avgusta.

SKRITO DVORIŠČE

Za Hranilnico prekmurskih dobrot se nahaja manjše dvorišče, ki ga mimoidoči stežka opazijo. V poletnih večerih na tem dvorišču odzvanja glasba, navdihnjena z jazzovskimi, bluesovskimi, funkovskimi in preostalimi ritmi.

Takrat marsikomu zastane korak. Sobotni večeri pod zvezdami na Skritem dvorišču poskrbijo, da se spočije srce in nahrani duša. V juliju so tako že nastopili MD project, Eva Hren, ZZ Quartet in Blues Experience. Dva četrtkova večera bo na dvorišču Knjižnica pod zvezdami, ko bo glasbo dopolnila poezija.

 

Natalija Kreft, Soboške novine julij 2021