»Pomembna je ekipa, ne lokacija«

sreda, 24. Marec 2021

V novo stavbo na Ulici arhitekta Novaka investitorja Gradbenega podjetja Drava se bo kmalu vselilo podjetje MOL Slovenija. Podjetje je v Murski Soboti že od leta 1996.

Podjetje MOL Slovenija je članica Skupine MOL s sedežem v Murski Soboti in je na slovenskem trgu prisotno vse od leta 1996. Glavna dejavnost podjetja je prodaja naftnih derivatov na debelo in drobno. V podjetju pravijo, da maloprodaja naftnih derivatov poteka prek lastne mreže bencinskih servisov, v kateri trenutno združujejo kar 53 bencinskih servisov po vsej Sloveniji. Na bencinskih servisih MOL lahko stranke opravijo hitre nakupe, poskrbijo za jeklenega konjička ter se osvežijo in okrepčajo z izvrstno kavo ter drugimi okusnimi prigrizki, ki jih ponujajo v kotičkih Fresh Corner. Tržni delež podjetja znaša malo manj kot deset odstotkov, in prav tega podjetje MOL v Sloveniji dosega z maloprodajnimi in veleprodajnimi dejavnostmi.

 

Pisarne s spremljajočimi prostori in parkirišči

V podjetju MOL Slovenija so že dalj časa iskali priložnosti in optimalne rešitve za selitev uprave v večje poslovne prostore. Obstoječi poslovni prostori na Lendavski ulici so namreč bili premajhni, saj so v zadnjih nekaj letih beležili bistveno rast poslovanja. Odločili so se, da kot do zdaj tudi nove poslovne prostore najamejo. Izbrali so prostore v novi stavbi na Ulici arhitekta Novaka, na območju nekdanje kirurgije, le nekaj sto metrov od trenutne lokacije. Gre za poslovne prostore velikosti okoli tisoč kvadratnih metrov, v katerih bodo pisarne podjetja MOL Slovenija s spremljajočimi prostori in parkirišči, namenjene izključno poslovanju podjetja. V podjetju pravijo, da pričakujejo, da bo blizu šestdeset sodelavk in sodelavcev v nove poslovne prostore vstopilo že v drugi polovici marca. »Zavedamo se, da je za rast in strateški razvoj podjetja pomembna zlasti ekipa ter vsak posameznik in ne lokacija, kar nam pretekli uspehi tudi dokazujejo. Tako smo sedež podjetja še naprej ohranili v Murski Soboti,« o novi lokaciji pravijo v MOL Slovenija.

 

Okrog 60 zaposlenih

Podjetje MOL Slovenija trenutno zaposluje okrog šestdeset sodelavk in sodelavcev. O morebitnih novih zaposlitvah pravijo, da razpise objavljajo na spletni strani podjetja mol.si in družabnih omrežjih. V letošnjem letu se jim je pridružila nova sodelavka za marketing in program zvestobe, trenutno poteka selekcijski izbor za strokovnega sodelavca v nabavi. V prvi polovici letošnjega leta pričakujejo objavo razpisa za program Growww, ki je namenjen iskanju in pridobivanju talentiranih svežih diplomantov. Prek programa si Skupina MOL prizadeva razvijati novo generacijo strokovnjakov v industriji in jim z delom v eni najbolj kompleksnih industrij ponuditi priložnost, da se učijo in delajo na resničnih poslovnih izzivih. »Ker naši sodelavci pokrivajo različna delovna področja, imamo tudi zelo širok spekter izobrazbenih profilov,« še pravijo v MOL Slovenija. O načrtih za prihodnje dodajajo, da imajo namen širiti in razvijati poslovanje ter uvajati novosti in storitve, ki so prilagojene potrebam strank.

 

Ksenija Glažar, Soboške novine, marec 2021