Souporaba električnih vozil

Souporaba vozil je vse bolj priljubljena, vendar mnogi še vedno niso povsem prepričani, kaj souporaba vozil je, kako deluje in kako se primerja z drugimi načini prevoza. Koliko stane? Ali moraš plačati gorivo? Kaj se zgodi, ko je treba avtomobil vrniti? Takšna vprašanja se pogosto porajajo ljudem, ki so sicer navdušeni nad idejo, vendar so skeptični glede praktičnosti souporabe vozil v vsakdanjem življenju. 

Souporaba vozil je vrsta najema avtomobila. Od običajnega najema avtomobila se razlikuje v tem, da je zasnovan tako, da je primeren tudi za ljudi, ki želijo avtomobile najeti za kratko obdobje (npr. nekaj ur). Druga razlika pa je v tem, da je bolj praktična, ker omogoča dostop do avtomobila kadarkoli, in ne le znotraj delovnega časa, ter da se za storitev plača le glede na uporabo vozila (cena električne energije je že všteta v ceno storitve).

Kako postanem Avant2go uporabnik?

Registrirate se lahko na spletni strani https://avant2go.si/  ali mobilni aplikaciji Avant2go. Registracijo in plačilo lahko hitro ter varno izvedete na naši spletni strani ali mobilni aplikaciji, s klikom na gumb "Postanite Avant2Go član”. Po izvedeni registraciji in plačilu se oglasite v njihovi poslovalnici na Slovenski ulici 45, kjer sklenete pogodbo.

Kot uporabnik storitve lahko parkirate brezplačno na zato posebej rezerviranih parkirnih mestih za namen souporabe vozil. Na območju Murske Sobote lahko parkirate lahko na naslednjih lokacijah:

- Slovenska 15 (nasproti občine),

- trg Zmage 7 (pri banki),

- BTC Murska Sobota,

- Center Maximus,

- Expano.

Vožnja s 100% električnimi vozili Avant2go je trajnostno, okoljsko naravnan način mobilnosti, ob katerem uživate v vožnji, ne da bi si lastili individualno vozilo (vzdrževanje vozila, zavarovalne premije…).