Kultura in mesto

ponedeljek, 18. Maj 2015 - 17:00
Moderator: 
Vida Toš
Krepitev zmogljivosti kulturnega in ustvarjalnega sektorja zagotavlja izvajalcem spretnosti, znanja in izkušnje ter preskušanje novih pristopov za privabljanje občinstva in poslovne modele. Kultura je silnica razvoja posamezne države, regije, mesta. Umestitev kulture v središče razvojne politike predstavlja temeljno investicijo v prihodnost mesta ter predpogoj za uspešni razvoj mesta.
 
Zakaj potrebujemo kulturo, kulturne institucije in ustvarjalce? Kakšen je vpliv kulturnega razvoja na razvoj mesta Murske Sobote? Kako v kulturi zagotoviti trajnost? Kako lahko povežemo ustvarjalce, kulturne in razvojne inštitucije, gospodarstvo in turizem? Kaj lahko mesto naredi za spodbujanje kreativnosti in umetniškega ustvarjanja ter razvoj kulturnih institucij in obratno? Ali lahko kultura pripomore k večji samozavesti mesta? Ali smo na lastno kulturo in lastne ustvarjalce dovolj ponosni?
 
Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri pripravi Trajnostne urbane strategije in prispevate k razvoju naše Sobote, kot si jo želimo.
 
Udeležite se enajste tematske delavnice Kultura in mesto, ki bo v ponedeljek, 18. maja 2015, ob 17.00 v Gradu Murska Sobota, v grajskem stolpu – vhod za gledališko dvorano, in jo bo vodila Vida Toš, univ. dipl. nov.
 
Vabimo vas, da aktivno sodelujete pri pripravi Trajnostne urbane strategije in prispevate k razvoju naše Sobote, kot si jo želimo.
Priponke: