Prižig prazničnih lučk v Murski Soboti

V Murski Soboti bomo praznični december začeli v torek, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem. Ta dan je predviden tudi pričetek obratovanja drsališča na Trgu kulture, ki bo za občane Mestne občine Murska Sobota na voljo za brezplačno zabavo na ledu vse do konca februarja. Na praznik sv. Miklavža, ki je zavetnik našega mesta, bomo prižgali tudi praznično  okrasitev v mestnem središču.

Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage in Trubarjevega drevoreda.

Letošnja okrasitev bo letos sestavljena iz:

-       100 svetlobnih elementov: krogle, zvezde, snežinke in polmeseci,

-       270 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5.400 m s  50.710 prazničnimi lučkami,

-       40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in na Trubarjevem drevoredu že postavljeni ob festivalu Soboški dnevi in

-       60  novih lampijonov.

Novost v letošnjem letu so lampijoni, ki bodo postavljeni na Trgu zmage. Na povabilo mestne uprave so se odzvali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo. Na osnovi idejne zasnove akademskega slikarja Mirka Rajnarja in ob mentorstvu  Ivana Trajbariča učitelja strojništva na Srednji poklicni in tehniški šole Murska Sobota, so namreč dijaki te šole izdelali 60 kom različnih kovinskih ogrodij za lampijone.  

Ob sodelovanju podjetja Dado tisk je bila izdelana zasnova za dokončno podobo lampijonov, zaščita s folijo ter obdelava z barvnimi spreji. Izdelani lampijoni so bili posredovani na srednje in osnovne šole v naši občini, kjer so jim dijaki in učenci dali končno podobo.

Letos bo za naše najmlajše ponovno postavljena tudi Pravljična dežela z znanimi liki iz pravljic kot so: Rdeča kapica, Volk in sedem kozličkov, ter drugimi.