Božično senje v Murski Soboti

Zavod za kulturo, turizem in šport in Komunala Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota tudi letos organizirata Božično senje na Slovenski ulici. Na sejmu, ki bo trajal od srede, 21., do petka 23. decembra bodo obiskovalci poleg bogate božično-novoletne ponudbe na okrog 40 stojnicah, lahko uživali ob pestri kulinarični ponudbi in prazničnem programu za vse generacije.

Gostinci se bodo letos na sejmu predstavili v desetih ličnih lesenih hiškah, ki jih je nabavilo javno podjetje Komunala.  Mestna občina Murska Sobota bo izvedbo božičnega senja sofinancirala v višini 12.000 EUR.

Na Slovenski ulici (pred Hranilnico prekmurskih dobrot) že nekaj dni obratuje Hišica prazničnih dobrot, kjer se lahko ogrejete s toplimi napitki in okrepčate z različnimi  prigrizki. V tem tednu bodo začele obratovati še tri dodatne hišice, vse bodo za obiskovalce odprte med 10. in 18. uro do 30. decembra. 

V središču Murske Sobote bo veselo tudi v zadnjih urah tega leta.  Na Trgu zmage (pred NLB in pošto) bo potekalo tradicionalno silvestrovanje na prostem, ki ga Mestna občina Murska Sobota v tej obliki organizira že devetnajstič, letos v soorganizaciji Zavoda za kulturo, turizem in šport. Za izvedbo celotnega silvestrovanja je mestna občina letos namenila 16.000 EUR.

Več informacij o programu najdete na tej povezavi.