Arhiv novic

četrtek, 14. Februar 2019

Svetnice in svetniki so na današnji seji v prvem branju obravnavali predlog proračuna Mestne občine Murska Sobota (MOMS) za leto 2019 v višini 25 milijonov evrov, ki ga odlikuje ravnotežje med razvojno in socialno naravnanostjo.

ponedeljek, 11. Februar 2019

Komisija za izvedbo postopka zbiranja ponudb za opravljanje gostinske dejavnosti v Expanu je izbrala družinsko podjetje Junior d.o.o.

 

nedelja, 10. Februar 2019

Slovenski kulturni praznik so minuli konec tedna obeležili tudi v Ingolstadtu, kjer že 40 let deluje Slovensko kulturno in prosvetno društvo Lastovka.

sobota, 9. Februar 2019

V Gledališču Park je včeraj zvečer potekala slovesnost ob kulturnem prazniku, na kateri je župan dr. Aleksander Jevšek podelil nagrade Mestne občine Murska Sobota za dosežke v umetnosti in kulturi.

ponedeljek, 4. Februar 2019

Znani so nagrajenci za dosežke na področju kulture v Mestni občini Murska Sobota, ki bodo prizanja prejeli na občinski slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku.

petek, 1. Februar 2019

V Gledališču Park je sinoči potekala prireditev »Športni dosežki minulega leta«, ki jo Mestna občina Murska Sobota tradicionalno prireja v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota in Športno zvezo Murska Sobota, na kateri prejmejo priznanja najboljše športnice in športniki v naši občini.

četrtek, 31. Januar 2019

Na včerajšnji prireditvi v Gledališču Park je župan Jevšek izročil posebna županova priznanja naj prostovoljcem leta 2018 v Mestni občini Murska Sobota.

torek, 22. Januar 2019

Mestna občina Murska Sobota je danes s petnajstimi pomurskimi občinami, s katerimi skupaj tvorijo novoustanovljeno Biosferno območje Mura, prejela UNESCO MAB certifikat.  

petek, 18. Januar 2019

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je danes na srečanje povabil županje in župane pomurskih občin, z namenom, da utrdijo partnerstvo za učinkovito soočanje z razvojnimi izzivi regije.

torek, 15. Januar 2019

Že v začetku decembra je v drevoredu Martina Luthra začelo obratovati drsališče.

 

torek, 15. Januar 2019

Danes je izšla nova številka Soboških novin, prelistajte jo tukaj!

ponedeljek, 24. December 2018

petek, 21. December 2018

Mestna občina Murska Sobota je danes v sodelovanju z Območno zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Policijskim veteranskim društvom Sever za Pomurje pripravila slovesnost pred dnevom samostojnosti in enotnosti.

petek, 21. December 2018

Iniciativni odbor za obeleževanje 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki mu predseduje prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan je na zadnji seji pred pričetkom jubilejnega leta obravnaval časovni pregled dogodkov, ki so opredeljeni v Programu za obeleževanje tega jubileja, potrdil logotip, spletno stran ter osnutek zloženke.

ponedeljek, 17. December 2018

Nova kurilna sezona traja že nekaj časa in je glavni vzrok za onesnaženje zraka.

nedelja, 16. December 2018

Travnato igrišče v Krogu bo naslednje leto bogatejše za večnamenski objekt. V novembru so položili temeljni kamen in začeli z gradbenimi deli.

sobota, 15. December 2018

Mineva šest desetletij, odkar je bila z odlokom občinskega ljudskega odbora ustanovljena Osnovna šola I Murska Sobota.

 

petek, 14. December 2018

Z dr. Aleksandrom Jevškom, ki so mu volivke in volivci zaupali še en mandat vodenja naše mestne občine, se je Ksenija Glažar  pogovarjala o ključnih projektih preteklega mandata in novih načrtih.

petek, 14. December 2018

Izšla je decembrska številka Soboških novin

 

petek, 7. December 2018

Danes je potekala 1. konstitutivna seja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, na kateri je bil za potrjen župan Aleksander Jevšek, ki so mu volivci naše občine na nedavnih lokalnih volitvah zaupali drugi mandat.

ponedeljek, 3. December 2018

Praznični december bomo v našem mestu začeli 6. decembra, ko bo mesto zaživelo s tradicionalnim kramarsko – rokodelskim Mikloševim sejmom.  Najmlajše bo ta dan ob 15.30 razveselil Miklavž s spremstvom, ob 16.30 bomo v mestnem središču prižgali praznične lučke, ob 17.00 bo otvoritev drsališča na kateri bo nastopil prekmurski hip hop poet Pepson.

sreda, 28. November 2018

V Drevoredu Martina Luthra so danes začeli s pripravljalnimi deli za postavitev drsališča. V ta namen bo v času od 30. novembra do 5. decembra 2018 delno zaprta Kardoševa cesta do prehoda v Trubarjev drevored.

 

ponedeljek, 19. November 2018

Dosedanji župan dr. Aleksander Jevšek je na včerajšnjih lokalnih volitvah zmagal s prepričljivo večino, po neuradnih podatkih je prejel 73,96 % glasov.

petek, 16. November 2018

Župan Jevšek se je danes na povabilo ravnateljice Vrtca Murska Sobota Bernardke Marič pridružil tradicionalnem slovenskem zajtrku malčkom v vrtcu Ringaraja.

 

sreda, 14. November 2018

Danes zvečer bo soboški grad osvetljen z modro svetlobo. S tem želi tudi Mestna občina Murska Sobota pomagati pri ozaveščanju javnosti za reševanje problematike sladkorne bolezni.

 

 

torek, 13. November 2018

Spoštovane občanke in občani Mestne občine Murska Sobota!

Obveščamo vas, da v sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota (Kardoševa 2, Murska Sobota)  poteka predčasno glasovanje za lokalne volitve v Mestni občini Murska Sobota.

ponedeljek, 12. November 2018

Drsališče bo letos postavljeno na novi lokaciji – v Drevoredu Martina Luthra.

ponedeljek, 12. November 2018

V Domu starejših Rakičan se zavedamo pomembnosti celostne osebne rasti človeka in kakovostnega staranja. Zato razvoj našega zavoda temelji na srednjeročnih nacionalnih programih razvoja socialnega varstva in strategijah varstva starejših, saj si želimo zasledovati cilje, ki nam bodo tudi v prihodnje zagotavljali izvajanje (institucionalnega) varstva za starejše.

sobota, 10. November 2018

Tudi letos je Mestna občina Murska Sobota podelila štipendije za nadarjene študente.

 

petek, 9. November 2018

V prihodnjih dneh bodo izvajalci začeli urejati pot ob reki Muri, ki bo obiskovalcem omogočala še pristnejše doživetje narave in uživanje v zavarovanem območju NATURE 2000.

 

Strani