Arhiv novic

ponedeljek, 25. September 2017

V pobratenem nemškem mestu se je včeraj začel 23. festival »Der Oktober ist eine Frau« (oktober je ženska), ki je posvečen ženskim umetnicam in ustvarjalkam. Na povabilo mesta Ingolstadt in njihove mestne galerije na festivalu sodelujeta tudi dve umetnici iz Murske Sobote.

petek, 22. September 2017

Na Trgu zmage so se začela gradbena dela za izvedbo 1. faze prenove mestnega središča. Nova ploščad, ki nastaja med južnim delom Slovenske in Kardoševo ulico, bo povezala zgodovinsko os med gradom in evangeličansko cerkvijo, s tem pa grajski park povezala z najožjim mestnim središčem. 

petek, 22. September 2017

V Murski Soboti se je včeraj začelo 22. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, ki ga organizira Društvo za humanistična vprašanja ARGO. 

sreda, 20. September 2017

V sklopu tedna mobilnosti sta bila včeraj predana dva nova mostova na lokalni cesti Polana - Markišavci.

ponedeljek, 18. September 2017

Župan Aleksander Jevšek je danes v svojem kabinetu sprejel letošnje zlate maturante iz naše občine.

petek, 15. September 2017

Mestno središče so danes zavzeli kolesarji in pešci, poteka namreč Dan brez avtomobila. 

petek, 15. September 2017

Srečnež, ki je prejel sedmico, je iz naše občine, ki bo tako prejela delež od loterijskega zadetka. 

sreda, 13. September 2017

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je danes skupaj s predstavnico avtorjev zmagovalne natečajne rešitve Darjo Matjašec najavil začetek gradbenih del za izvedbo 1. faze prenove mestnega središča. 

torek, 12. September 2017

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na današnji seji sprejel rebalans proračuna, ki bo zagotovil izvedbo načrtovanih projektov.

ponedeljek, 11. September 2017

Mestna občina Murska Sobota prireja v petek 15. septembra v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, osnovnimi in srednjimi šolami ter številnimi organizacijami in društvi  »Dan brez avtomobila« v sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. 

sobota, 9. September 2017

Na grajskem dvorišču in mestnem parku včeraj in danes poteka 8. Festival prekmurske gibanice in šunke.

Festival se je začel včeraj zvečer s kulinaričnim dogodkom Gourmet Over Mura, danes pa se nadaljuje s celodnevnim programom: z razstavo prekmurske gibanice in šunke, kulinarično in vinsko ponudbo in pestrim spremljajočim programom. Zvečer bodo nastopili Marko banda in Špirit band.

 

sobota, 9. September 2017

Stanko Kerčmar, dolgoletni predsednik Športne zveze Murska Sobota je danes iz rok predsednika Mednarodnih iger šolarjev Torstena Rascha prejel posebno priznanje za doprinos in dolgoletno športno sodelovanje s to organizacijo.

petek, 8. September 2017

Mestna občina Murska Sobota si že vrsto let prizadeva za ureditev problematičnega križišča  na Lendavski ulici - »pri vagi«, kjer je bilo izjemno težko vključevanje v promet iz Ledavskega naselja oziroma Partizanske ceste. Na omenjeno problematiko so mestno upravo že dlje časa opozarjali tudi občanke in občani.

torek, 5. September 2017

Župan Jevšek se je včeraj udeležil slovesne otvoritve nove šole v Baški na otoku Krk.

petek, 1. September 2017

Danes se začenja novo šolsko leto. V naši občini bo prvič sedlo v šolske klopi 184 prvošolk in prvošolcev: 70 na Osnovni šoli I, 45 na Osnovni šoli II, 44 na Osnovni šoli III, 4 na Osnovni šoli IV, 12 na Osnovni šoli Bakovci in 9 na Podružnični osnovni šoli Krog.

sreda, 23. Avgust 2017

Upravičenci (starši prvošolcev oz. zakoniti zastopniki) lahko od 1.9.2017 uveljavljajo enkratno denarno pomoč za prvošolce.

torek, 18. Julij 2017

Mestna občina Murska Sobota je letos že šestič  sodelovala v  mednarodnem gledališko-plesnem projektu, ki ga organizirajo v našem pobratenem mestu Ingolstadt. 

sobota, 15. Julij 2017

Danes je na mostu do broda na Muri pri Krogu potekala slavnostna otvoritev prenovljenega mostu na cesti do broda. Z otvoritvijo v okviru praznovanja občinskega praznika, ki je 17. julija, je bil namenu predan še drugi obnovljen most na pomembni vstopni poti do območja Mure. Most je bil obnovljen v okviru projekta GO IN NATURE, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska v obdobju 2014 – 2020.

sobota, 15. Julij 2017

70 mladih iz Ingolstadta in njegovih petih parterskih mest: Györ (Madžarska), Opole (Poljska), Kragujevac (Srbija), Carrara (Italija) in domače dijake iz Murske Sobote je danes zjutraj na grajskem dvorišču pred obiskom Pomurskega muzeja pozdravil tudi župan Aleksander Jevšek.

petek, 14. Julij 2017

V grajski dvorani je danes potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota ob prazniku občine. 

petek, 14. Julij 2017

Ob začetku praznovanja letošnjega praznika Mestne občine Murska Sobota je danes zjutraj potekala predstavitev prenovljenega Murinega parka skulptur, ki sta ga predstavila direktorica Pomurskega Muzeja Murska Sobota Metka Fujs in dr. Janez Balažič, ki je zbrane tudi vodil od skulpture do skulpture na Ulici Štefana Kovača.

sreda, 12. Julij 2017

Mestna občina Murska Sobota praznuje 16. julija svoj 22. občinski praznik, ki ga bomo obeležili ta konec tedna s številnimi dogodki.

sreda, 12. Julij 2017

Minuli konec tedna je v Ingolstadtu ob robu praznika mesta potekalo srečanje njegovih desetih partnerskih mest. Mursko Soboto je na dogodku zastopal podžupan Boštjan Berlak, ki se je udeležil tudi okrogle mize na temo "Sodelovanje partnerskih mest".

ponedeljek, 10. Julij 2017

Mestna občina Murska Sobota je bila minuli konec tedna letošnja gostiteljica tradicionalne prireditve Dobrodošli doma, ki jo vsako leti priredi Urad Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in nanjo povabi vse Slovence, ki živijo izven meja naše domovine. 

sreda, 5. Julij 2017

Župan Aleksander Jevšek je minuli konec tedna obiskal francosko mesto Firminy, znano po kulturnem centru Site Le Corbusier, izjemni stvaritvi tega znamenitega arhitekta.

ponedeljek, 3. Julij 2017

Spoštovane občanke in občani Mestne občine Murska Sobota!

Za mesec julij in avgust velja spremenjen vozni red za mestni avtobus Sobočanec.

sreda, 28. Junij 2017

Mestna občina Murska Sobota bo letošnja gostiteljica vseslovenske prireditve za Slovence, ki živijo izven meja matične domovine Dobrodošli doma. Prireditev, ki jo tradicionalno organizira Urad vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu in katere osrednje dogajanje bo v soboto, 8. julija v Dvorcu Rakičan so danes na tiskovni konferenci javnosti predstavili župan Aleksander Jevšek, vodja kabineta Urada Andrejka Majhen in direktor Raziskovalnega središča RIS Rakičan, kot glavni izvajalec prireditve.

torek, 27. Junij 2017

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na 22. redni seji sprejel Celostno prometno strategijo (v nadaljevanju CPS) Mestne občine Murska Sobota, s katero želi le-ta postati stičišče zdrave mobilnosti.

ponedeljek, 26. Junij 2017

Na predvečer praznika državnosti je v Gledališču Park potekala občinska slovesnost, na kateri je bil slavnostni govornik župan dr. Aleksander Jevšek.

četrtek, 22. Junij 2017

Jutri se v Murski Soboti začenja Festival Soboški dnevi 2017, v okviru katerega bo izvedenih 35 dogodkov, potekal bo do vključno petka, 30. junija. V okviru festivala bo na predvečer državnega praznika tudi slovesnost ob dnevu državnosti.

Strani